Kom i gang med at bryde tabuet om menstruation

Jo mere viden vi har, jo lettere bliver det at bryde tabuet. Brug materialet her på siden som støtte, når du skal tale om menstruation og træning med dit hold eller din klub.

Tips til at bryde tabuet om menstruation

Odense Håndbold har siden starten af 2019 har været i gang med snakken om menstruation og træning. De har formuleret 4 tips, som måske kan inspirere jer til, hvordan I kommer i gang i jeres klub.

  • Klæd på med viden: Sørg for at klæde spillere og trænere på med mere viden om menstruation, cyklus og præstation fx gennem workshops, inspirationsmøder mv.
  • Find naturlige anledninger: Hjælp trænere med at skabe naturlige anledninger til at tale med spillere og forældre om menstruation, hvor det er relevant fx ved intromøder, spillersamtaler mv.
  • Hav udstyret klar: Sørg for, at der altid findes hygiejnebind og skifteshorts i trænertasken, og at det også kan findes i omklædningsrummet.
  • Skab et naturligt frirum: Sørg for at sikre tid i omklædningsrummet, så spillerne får et naturligt forhold til deres egen og andres krop og et naturligt frirum til at tale om menstruation.

Materiale om Mensdysten

Hvad er Mensdysten, og hvorfor skal du være med? Præsentationen "Mensdysten" hjælper dig med at tale om initiativet med dit hold eller din klub.

pdf

mensdysten.pdf

Download her
pptx

mensdysten.pptx

Download her

Hvad er menstruation?

De fleste piger har menstruation i sammenlagt ca. 8 år af deres liv. Det bliver til mange dage, som både påvirker kroppen, humøret og træningen. Bryd menstruationstabuet - tal om det! Her finder du en masse, der er værd at vide om menstruation.

Materiale om menstruation og menstruationscyklus

Viden er alfa og omega, når vi sammen skal bryde menstruationstabuet. Med præsentationen "Menstruation" får du viden, der gør det nemt at træne med holdet og i klubben.

pdf

menstruation.pdf

Download her
pptx

menstruation.pptx

Download her

Menstruation og træning

Kan du træne, når du har menstruation? Og hvis ja, hvordan? Her finder du information om, hvordan du tilpasser træningen efter din menstruationscyklus.

Materiale om menstruation og træning

Hvordan påvirker din cyklus din træning? Præsentationen "Menstruation og træning" gør dig klogere på begreberne og giver dig den viden, du har brug for.

pdf

menstruation-og-traening.pdf

Download her
pptx

menstruation-og-traening.pptx

Download her