Om Mensdysten og konkurrencen

Med Mensdysten ryster vi nu posen og begynder at tale om menstruation i idrætsverdenen. Og vi har brug for din hjælp! Tilmeld dit hold eller din klub til mensdysten, så kan du vinde 10.000 til klubkassen. Sådan gør du:

HVAD HANDLER MENSDYSTEN OM?

Formålet med Mensdysten er, at alle i fremtiden skal kunne dyrke idræt på lige vilkår – uanset køn eller baggrund. Det er på tide at bryde tabuet om menstruation! Det gør vi ved at begynde at tale om menstruation og opsøge mere viden – blandt andet om, hvordan menstruation påvirker kroppens forudsætninger under træning. Det skal vi gøre i idrætsforeningerne, men også ude i gymnastiksalene og i samfundet som helhed. Derfor har vi startet Mensdysten!

Hvorfor er det vigtigt at tale om menstruation og træning?

Nogle mener, at menstruation hæmmer ens præstationsevne. Derfor kan mange piger blive urolige, når de opdager, at de har fået menstruation. Ligesom når vi taler om kost, sundhed, træning under sygdom og evt. medicinering, skal vi også kunne tale åbnet om træning i forhold til menstruationscyklussen. For nogle er menstruation kombineret med træning ikke noget problem. Men ifølge en undersøgelse, vi har foretaget, oplever næsten halvdelen af dem, der regelmæssigt udøver motion, at det er et problem.

* Undersøgelsen er udført af YouGov i løbet af april/maj 2016, og 221 kvinder i alderen 18-45 år med regelmæssig menstruation blev interviewet.

Hvad indebærer det at være med i Mensdysten?

At være med i Mensdysten handler først og fremmest om at tage stilling. Ved at være med viser I, at jeres klub eller hold vil være med til at skabe forandring. Når I har tilmeldt jer dysten, er I automatisk med i konkurrencen om at blive sæsonens vinder af Mensdysten.

Hvem kan være med i Mensdysten?

Alle kan være med i Mensdysten! Du kan tilmelde dit hold, din klub eller din forening blot der er min. 3 piger med på holdet. Den, der tilmelder holdet, kan være både idrætsudøver, træner eller leder. Alle der har lyst til at være med til at bryde tabuet, er velkomne!

Hvad vil det sige at være sæsonens vinder af Mensdysten?

I foråret og i efteråret bliver et af de deltagende hold eller klubber kåret til sæsonens vinder af Mensdysten. Præmien på 10.000 kr. går til det hold eller den klub, der har gjort mest for at bryde tabuet om menstruation i løbet af netop den sæson. Det kan være gennem samtale og træning i klubben, ved at vise jeres indsats på sociale medier eller sprede budskabet og få flere med ombord i Mensdysten. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I vil bryde menstabuet! Her finder du konkurrencevilkårene for Mensdysten.

Hvor kan jeg henvende mig med spørgsmål til mensdysten?

Vil du vide mere om Mensdysten, er du velkommen til at kontakte os på forbrugerservice@essity.com