Om Mensdysten

Med mensdysten begynder vi at tale om menstruation i idrætsverdenen. Og vi har brug for din hjælp! Jo flere vi er, jo hurtigere kommer forandringerne. Her finder du alt om dysten.

HVAD HANDLER MENSDYSTEN OM?

Formålet med Mensdysten er, at alle i fremtiden skal kunne dyrke idræt på lige vilkår – uanset køn eller baggrund. Det er på tide at bryde tabuet om menstruation! Det gør vi ved at begynde at tale om menstruation og opsøge mere viden – blandt andet om, hvordan menstruation påvirker kroppens forudsætninger under træning. Det skal vi gøre i idrætsforeningerne, men også ude i gymnastiksalene og i samfundet som helhed. Derfor har vi startet Mensdysten!

Hvorfor er det vigtigt at tale om menstruation og træning?

Nogle mener, at menstruation hæmmer ens præstationsevne. Derfor kan mange piger blive urolige, når de opdager, at de har fået menstruation. Ligesom når vi taler om kost, sundhed, træning under sygdom og evt. medicinering, skal vi også kunne tale åbnet om træning i forhold til menstruationscyklussen. For nogle er menstruation kombineret med træning ikke noget problem. Men ifølge en undersøgelse, vi har foretaget, oplever næsten halvdelen af dem, der regelmæssigt udøver motion, at det er et problem.

* Undersøgelsen er udført af YouGov i løbet af april/maj 2016, og 221 kvinder i alderen 18-45 år med regelmæssig menstruation blev interviewet.

Hvad indebærer det at være med i Mensdysten?

Når man deltager i mensdysten, tager man først og fremmest stilling. Ved at vise, at I som klub eller hold vil være med til at skabe forandring. Når I deltager i mensdysten, er I også automatisk med i eventuelle fremtidige konkurrencer. Hold øje med næste omgang!

Hvem kan være med i Mensdysten?

Alle kan være med i Mensdysten! Du kan tilmelde dit hold, din klub eller din forening blot der er min. 3 piger med på holdet. Den, der tilmelder holdet, kan være både idrætsudøver, træner eller leder. Alle der har lyst til at være med til at bryde tabuet, er velkomne!

Hvad er sæsonens udfordrere?

Sæsonens udfordrere er et hold eller en klub, som har gjort en særlig indsats for at bryde tabuet om menstruation. Det kan være, at de taler om det og lærer mere inden for klubben, viser på de sociale medier, hvordan de bryder tabuet, eller arbejder for, at flere skal tilmelde sig dysten. De bliver belønnet med 10 000 kr. til klubkassen. Der kan i fremtiden komme nye konkurrencer, så hold øje med mensdysten her og på #mensdysten.

Hvor kan jeg henvende mig med spørgsmål til mensdysten?

Vil du vide mere om Mensdysten, er du velkommen til at kontakte os på forbrugerservice@essity.com